Кристалина Георгиева представи Плана "Юнкер" пред Министерски съвет

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви създаването на нов стратегически инвестиционен фонд, който да набере минимум 315 млрд. евро през следващите три години, за стимулиране на икономиката на ЕС.

На посещението си в България Кристалина Георгиева, зам. председател на Европейската комисия представи на Министерски съвет подробно Плана "Юнкер". "Този план има за цел да събуди "заспалите пари" на Европа. Едно евро гаранция ще събуди 15 евро, които да заработят в икономиката", коментира тя. 

Въпреки големите надежди, които всички възлагат на Плана "Юнкер", самият той сподели пред Европейския парламент, че това не е вълшебна пръчка, но е шанс за ЕС. 

"Европа има силна нужда от инвестиции, които ще помогнат да създадем нови работни места, да се борим с бедността и да направим живота на хората по-добър.

Ще работим в три направления: да дадем гаранция и създадем буфер срещу риска на инвестиции, да индентифицираме проекти и премахнем пречките за тяхното реализиране", допълни още Георгиева.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови