Христо Иванов: Шокиран бях, че гард на Доган изхвърли българския флаг

Политикът иска отговори от президента и премиера за НСО и Доган

"Бях шокиран от това как един от гардовете изхвърли българския флаг. Абсолютно е недопустимо българският символ да бъде унизен по този начин. Аз лично вярвам, че те са от НСО и ще се борим да се докаже това". Това каза съпредседателят на "Демократична България" и бивш правосъден министър пред bTV по повод акцията в морския сарай на Доган. 

"Моят проблем не е, че някой ме е изблъскал във водата, а че някои хора се чувстват абсолютно безнаказани", коментира той. "Охранителите или са от НСО, или са частни охранители, които по закон са длъжни да се легитимират. Тези гардове са били в НСО, със сигурност, някои от тях, потвърдено със снимки, са дълги години с Доган. НСО не могат да признаят, че са техни служители, защото ще трябва да ги уволнят, а те не могат, защото това са гардове на Доган", коментира Христо Иванов. Съпредседателят на "Демократична България" призова президента Румен Радев да изясни случая и да прекрати "политическите" назначения в НСО. Иванов се обърна към премиера с въпрос защо НСО продължава охраната на Доган и Пеевски и колко струва това? 

"Искаме ясни отговори от президента и премиера по този казус", заяви Иванов. 

"Ясно е, че този имот се ползва от почетния председател на ДПС. Никой не може да обясни защо там има бариера. Този терен е държавна собственост, имаме го установено. Попитахме областния управител, от което става ясно, че това е българският бряг, държавна собственост. След като не можем да стигнем по общински път по него, трябваше с лодка. Не сме отишли да правим конфликт. Аз предполагам, че законът в държавата важи за всички. Но това е държавна собственост", допълни политикът.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови