На протеста: Защо стачкува Босия? /видео/

Част от протеста срещу властта е и гладната стачка на Николай Колев – Босия.

Исканията му обаче не са свързани с оставката на правителството.

От понеделник съм в безсрочна гладна стачка пред главния вход на Президентството, заяви той. 

Целта му е да получи отговор от президента Румен Радев на искането си за постоянно действаща Кръгла маса към държавния глава. 

Ето какво сподели Босия:

Исканията ми са за аргументирано съгласие или отказ за създаване на постоянно действаща Кръгла маса към президентството, която да създаде една качествена Стратегия за развитие на България през следващите години. В тази кръгла маса няма да участват политически партии, а само качествени и признати обществени дейци от страната.

След встъпването в длъжност като президент на република България съм му изпратил вече 6 писма с това предложение и нямам нито един отговор. Ако беше направена тази Кръгла маса, сега нямаше да има протести и погроми. Просто щеше да бъде гласувана в НС и създадено Програмно правителство, което да реализира програмите и да смени модела.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ В КЛИПЧЕТО!

Николай Колев – Босия, е български дисидент, поет и журналист; създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека – от юни 1990 г. до юли 1992 г.

В средата на юни 2018 обявява гладна стачка, продължила 83 дни. Стачката е против корупцията в Министерство на Транспорта до най-високо ниво, също за оставката на транспортния министър и разпускане на парламента. 

Текст: Ирина Генова

Снимка и видео: Валентин Русалийски

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови