Култов бар на къмпинг Градина остави боклука си на плажа /снимки/

Фактури, стокови разписки, тефтери с дневния оборот и рецепти хвърчат по пясъка

Култовият плажен бар DIRTY gradina на къмпинг Градина, който бе мястото на столичния елит през това лято, остави купища боклук, след като затвори врати.

Снимките са на Lessplastic Bulgaria - блог с информация свързана със замърсяване на околната среда и воденето на природосъобразен начин на живот.

От фотокадрите се вижда, че отпадъците са струпани на купчини върху плажа, подпалени, но недоизгорели. Сред ПВЦ бутилките, чинии и чаши за еднократна употреба има и кенчета, и стъклени бутилки.

Разхвърляни от вятъра са и стокови разписки, фактури, черни тефтери с описан дневния оборот на заведението, както и рецепти за коктейли.

Документацията е зарязана заедно с боклука като ненужна.

Ето какво пишат от Lessplastic Bulgaria:

На плаж през зимата? Малко хора ходят, а може би още по-малко обръщат внимание на чистотата им. ?

Често казваме, че трябва да оставяме едно място така, както желаем да го намерим.

Изхвърлянето на отпадъци сред природата е неприемливо и незаконно!

Изхвърлянето на отпадъци на плажа е грозно, а тяхното изгаряне на пясъка ни оприличава с държава от третия свят. Трябва да осъзнаем, че в България има (строго) определен начин за третиране на различни видове отпадъци и тяхното безопасно обработване. Това важи както за баровете по плажа, така и за посетителите на плажа.

DIRTY gradina, голяма част от документацията ви стои разпръсната из боклуците. Ако не желаете всеки, който се разхожда по плажа, да я разглежда може да я приберете. Ако съберете и околните отпадъци ще сме ви признателни. 

Колкото до рецептите на коктейли - те са добре ламинирани. Напитките изглежда си заслужава да се пробват. Може да ги закачите на зазимения бар - когато се разхождат хора по плажа, да се сещат за лятото и да пробват някой коктейл (без сламка) при първа възможност (маркетинг ?).

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови