Плажът до Догансарай вече е вписан в кадастъра като плаж

Пясъчната ивица до лятната резиденция на Ахмед Доган /почетен председател на ДПС/ в парк Росенец вече не е земеделска земя, а официално е вписана като плаж в кадастъра.

Това съобщи депутатът от Демократична България Димитър Найденов:

На снимката виждате придобилия напоследък международна известност плаж до #ДоганСарай в #Росенец, който вече не е в картите като земеделска земя, а в резултат на дългата институционална битка, на която дадохме начало с Христо Иванов и Ивайло Мирчев на 7 юли 2020 г., най-сетне официално е отразен като плаж.

Този факт освен всичко означава следните неща:

- Битката, която поведохме за отвоюването на завзетия от Доган плаж приключи с победа на свободните граждани над задкулисието

- Пътят, който води до плажа - същият печално известен като “Подаръка за Доган” - този , който кмета на Бургас на 28 април 2020 г. направи всичко възможно да убеди чрез заблуда много от общинските съветници в града да придадат в частна собственост на Почетния председател на ДПС,вече става гарантиран по закон и по тази причина става невъзможно да бъде частен.

- Обещанието което поех след гласуването ми на 28 април, като общински съветник , да направя всичко възможно да поправя грешката си и върна пътя отново на гражданите е изпълнено. 

Нещо повече. Пътят никога вече няма да може да бъде отнеман от тях, именно защото се погрижих мястото, до което той води да е плаж.

Площта на новия български плаж е 1412 м2. И да - скоро над него ще се вее гордо българското знаме, както от Демократична България обещахме. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови