Томислав Дончев към архитектите: Живейте от спестявания!

Вицепремиерът вече в оставка Томислав Дончев посъветвал архитектите, останали без работа заради коронакризата да живеят от спестяванията си.

За тях не се полага безвъзмездна помощ. 

Това съобщи арх. Владимир Милков, председател на УС на КАБ Камара на архитектите в България/. Изявлението на Томислав Дончев е отпреди месеци, уточни председателят на КАБ.

"Адвокати и архитекти да живеят от спестяванията си". Казано е поповод искане на адвокатите за данъчни облекчения във връзка с Ковид кризата, допълни арх.Милков.

Отрицателен е и отговорът на Министерството на финансите на искането за финансова помощ на самонаети архитекти, получен тези дни. 

Ето какво съобщи арх. Владимир Милков:

Уважаеми колеги,

в съответстви с платформата с която бях избран за Председател на УС, преди повече от месец внесох с писма до МС, МФ и Министерството на труда и социалните грижи искане за оказване на безвъзмездна финансова помощ на самонаети архитекти. Отговори само МФ и то отрицателно. Според министъра самонаетите архитекти могат да теглят безлихвени заеми и др., но безвъзмездна помощ като на актьори и художници не им се полага.

Така че, вдигайте цените, спазвайте Методиката и живейте от спестявания. Последното ни го препоръча инж.Томислав Дончев. Да е жив и здрав!

Важна новина:

Със законопроект, внесен в НС тези дни, се предлага предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и за самонаетите лица.

Линк към законопроекта на страницата на Народното събрание:

https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/1635 

Ще следим внимателно движението на законопроекта, ще стигне ли до пленарна зала, как ще се гласува, ако изобщо се гласува.

арх. Владимир Милков

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови