От ПП Възраждане опаковаха статуята на Боян Мага /видео/

Активисти на политическа партия Възраждане опаковаха паметника на Боян Мага в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. 

Те го накачулиха с черен найлонов чувал, а на него залепиха плакат с надпис „Бургас предпочита Коджакафалията“.

Според активистите на Възраждане на скулптурата има сатанински символи, самата тя загрозява, а майки се оплакват, че плаши децата им.

Появата на паметника беше изненадваща и предизвика бурни дебати и емоции сред бургазлии в началото на годината. За мнозина бюстът на Боян Мага е чиста провокация, още повече, че в основата му имаше символи на масонска организация.

Няколко дни по-късно символите бяха заличени, но това не успокои противниците му.

Поддръжниците на паметника, които никак не са малко, пък смятат, че скулптурата е естетически издържана и е произведение на изкуството.

Ето какво съобщиха от ПП Възраждане:

Бургас предпочита Коджакафалията!

Цялата скулптура е изографисана с противоречиви символи използвани в сатанински ритуали. Общия вид на скулптурата е ужасяващ и отблъскващ.

Това „произведение на изкуството „загрозява облика на града ни и в частност Морска гара.

Смятаме, че е недопустимо едно от първите неща, които ще видят гражданите и гостите на град Бургас, посещавайки Морска гара да бъде това нещо.

Също така смятаме, че това ще принесе за религиозното напрежение в града, защото статуята проповядва езичество и анти-християнски ценности. Няма как това нещо изобщо да се свързва с историческата фигура на Боян Мага син на цар Симеон Велики.

Бургас предпочита Коджакафалията!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови