Кметът Лапчев: За Синеморец не протестират местни, политическо мероприятие е

Протест срещу предвидено застрояване на 10 декара поляна в Синеморец нажежи страстите в община Царево. Ден преди заседанието на Общинския съвет в четвъртък докладната по въпроса бе изтеглена, но митингът се състоя.

Според кмета на Царево Георги Лапчев протестиращите не са местни хора, а акцията им е политическо мероприятие.

„Документите стояха от много месеци неподписани от мен на бюрото ми. Колегите са решили да внесат докладната докато съм в командировка, но аз се обадих да я изтеглят. Така че всички, които дойдоха да протестират, знаеха, че докладната няма да се разглежда в Общински съвет.

Общинската собственост ще се управлява мъдро“, коментира кметът на Царево пред meduzata.com

Той е категоричен, че изтеглянето на докладната по въпроса не е под обществен натиск, а заради техническа грешка.

Документите са били подготвени още преди година, но все още има работа по него, включително съгласувателни процедури. 

Въпросният парцел е от 30 години в регулация. Там няма промяна в предназначението, на този етап на този терен няма да се случи нищо, категоричен е Лапчев.

Притесненията на хората са, че на мястото на поляната ще се появи голямо ваканционно селище с гледка към морето.

Кметът Георги Лапчев категорично отхвърли твърденията на протестиращите, че поляната е използвана през годините за спорт: 

"В никакъв случай този терен не е бил ползван за спорт. Никой от тези, които протестират не е местен, това са хора, които сега са дошли да живеят в летните си къщи. Те са притеснени, че ще имат нови съседи, които ще скрият приятната им гледка", заяви кметът на Царево.

Теренът не може да се използва за спортна прощадка, защото е с наклон 25%. Правени са разбаротки, но евентуалният строеж ще излезе твърде скъпо. Според изчисленията разходите по строителството ще се увеличат с около 40%, което не е рентабилно, категоричен е Георги Лапчев.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови