Язовирите – за ремонт или бракуване

Язовирът, който е от северната страна на село Черни връх е за бракуване, съобщи Димитър Христов, главен експерт по отбранително-мобилизационна подготовка към Областна администрация. Това е язовирът, чиято стена се скъса при поредния потоп в Бургаско на 25 и 26 октомври.

Другият язовир до Черни връх имал нужда от сериозна профилактика. Няма много поражения от поройните дъждове, но изпускателят и преливникът са „под всякаква критика”, обясни експертът. Ще се намесят специалистите от общината, които са били вчера на обиколка.

„Има един рибарник между Константиново и Полски извор, който изобщо не е в цветущо състояние. При един проливен дъжд може да стане много опасен”, коментира Христов. Специалистът допълни, че водоемът се нуждае от ремонт на преливниците и изпускателите.

„Има криворазбрани предпазни действия там – пазят рибата с мрежи на преливника”, обясни Димитър Христов. 

Междувременно се разбра, че наемателят на един от язовирите в Черни връх ще съди община Камено заради безстопанственост. Стотици пъти съм предупреждавал, че селото ще се удави от нелегални язовири, възмутен е арендаторът Пламен Стоянов. Край язовира за малко не се удавиха възрастните съпрузи Мария и Иван Фучеджиеви, а потоп заля селото. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови