Оставиха в ареста измамник издирван във Франция

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Окръжен съд –Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Мехмед Абил, за да се обезпечи присъствието му в предстоящо производство за разглеждане на издадена срещу него Европейска заповед за арест.

Тя е издадена на 31.07.2014 г. от заместник – прокурор на Първоинстанционния съд в гр. Мо при Апелативен съд – Париж, Република Франция. Абил е търсен за осъществяване на наказателно преследване по обвинение в скиминг и измама в големи размери. Той ще бъде разследван за участие в организирана престъпна група, която в периода от 01.05.2012 г. до декември 2013 г. в различни градове на френска територия е поставяла на банкомати скимиращи устройства за четене на данни от платежни инструменти – банкови карти.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас заяви, че поддържа искането за налагане на най-тежката мярка. Той обърна внимание, че по френския Наказателен кодекс, престъплението, за което е търсен Абил, се наказва с 10 години лишаване от свобода. Прокурорът намира, че за да се осигури участието му в делото за разглеждане на искането за предаване на компетентните френски власти, е необходимо той да бъде задържан под стража.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови