Андрей Райчев: Мнозинството българи са против зеления сертификат

Нацията е много сериозно разделена за серитфикатите. Мнозинството българи са против сертификатите. Големият въпрос е защо.

Отговорът е, че има недоверие към политиците. Това каза в предаването "Говори сега" по БНТ социологът Андрей Райчев по повод големия протест в София срещу зеления сертификат.

Оказа се, че да се управлява не е толкова лесно. Това ще започне все повече да личи. От там и недоверието, посочи политическият анализатор Георги Харизанов.

Засега не виждам да има увеличение на неодобрението. Засега властта не е неправила някакви неща, които да доведат до масово недоверие. Управляващите провеждат една хитра и либерална балканска политика по отношение на коронавируса. Тази коалиция няма как да издържи никакви крайни решения. 

В този смисъл те са малко ограничени, но засега вървят добре. Могат да започнат една политика на успкояването. Ковидът е болест на главата, на страха, на паниката. Трябва да излезем от тази ситуация. Тя не е българска. Трябва да започнем да излизаме от страха., заяви Андрей Райчев.

По думите на Харизанов правителството няма нови мерки срещу COVID-19, а прилага мерките на кабинета "Борисов 3". 

Инфлацията, цените на тока, непрекъснато растящите сметки и бездействието на властта по тези проблеми ще напрегне правителството много преди казуса със Северна Македония, добави политическият анализатор. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови