Петър Кънев: В момента политиката се командва от хладилника 

Има напрежение в българския бизнес, това е факт, независимо кой е на власт. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП Петър Кънев. 

"Трябва да се търси баланс между управляващите и работодателите. В момента политиката се командва от хладилника", допълни той. По думите му има добри предложения за антикризисни мерки, които са били обсъдени с министъра на финансите. 

"Падане на акциза на тока, на акциза на горивата за отопление - пропан бутан, метан. Има предложения, които се обсъждат и за пенсиите", посочи той като примери. 

Едно от предложенията за пенсионерите по думите му е да продължи да се дава добавката от COVID пандемията. Друго предложение е увеличение с 21% на всички пенсии. Предвижда се и помощ заради високите цени на горивата – 25 ст. на литър по примера на Франция и Гърция, добави Петър Кънев. 

По думите му е обсъждано и вдигане на акцизите на някои от цигарите. "Аз съм радетел да престанем с тая безкрайна фискализация на всичко с касови апарати, да минат на патентен данък и фризьорки, и таксиметрови шофьори, да се облекчи малко малкия бизнес", предложи още депутатът. 

"Власт пада, когато народът стане, а не когато работодателите станат", коментира той по повод обявените национални протести. "Търсят се баланси и решения, за да се намери възможност да се помогне, защото инфлацията блъска много яко", добави Петър Кънев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови