Радулов: Афганистанци с ранички пренасят наркотици през границата ни

Каналите за мигранти не само работят, а работят по-активно

"Концентрирахме се в случая с бургаските полицаи, но убийството е факт. Всички тези хора са с неустановена самоличност. Всичко по разследването на случая в България вече е направено. В средите на Гранична полиция много добре се знае кой какво върши. Там няма тайни и много лесно може да се разбере всичко. Не е моя работа аз да знам конкретиката и да я подсказвам на министъра. Каналите не само работят, а работят по-активно".

Това каза проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност.

"Трафикират си всичко. Имаше по едно време афганистанци с ранички, в които имаше много наркотици, плаща се много добре в Гранична полиция, аз знам за хора, които даже си плащат, за да бъдат назначени там", добави още той.

"Техниката работи, тя подава сигнали и се фиксира всичко. Що се отнася до пътищата на границата, те наистина са в лошо състояние. Направени са лошо, от тях знаете, че винаги някой краде", смята Радулов.

"Още миналата година предсказвах, че ще има голяма вълна от мигранти, оттам натиск има, но при тези, които пазят границата има корупция, иначе няма как всички тези мигранти да влизат", заяви той.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови