Делян Пеевски на съд за клевета

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Съдебни дела срещу Делян Пеевски, прокуратурата и българската държава ще заведат Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов, които бяха обвинени, че подготвят покушение срещу Пеевски. Това заяви в предаването "Добро утро, България!" по TV7 адвокатът на Георги Христов – Николай Хаджигенов.Софийският апелативен съд прие, че не просто няма данни за подготовка на убийството, но и че тримата посочени не са извършили каквото и да е престъпление. 

По повод становището на магистратите Пеевски заяви: "Рухна митът за моето небивало влияние в съдебната система и прокуратурата", според госта обаче той очевидно има влияние върху тях. „Главният прокурор не може просто така да се обърка – да обвини трима души в най-тежкото престъпление, и след това да се извини”, каза адвокат Хаджигенов.

Той заяви, че неговият клиент е преживял много тежки месеци и в момента емоционалното му състояние е нестабилно. Цялата случка е била шок и за близките им. А два месеца по-късно на тях все още не са им върнати иззетите вещи – компютри, таблети, телефони.

”Това е съсипан живот, раздробен на парченца, който тепърва ще трябва да се събира. Не може да се мине просто с едно "сбъркал съм". Тези хора ще носят петното завинаги”, каза още юристът.

Според него в момента главният прокурор не носи никаква наказателна отговорност за действията си. Трябва да има промени в съдебната система и прокуратурата да бъде извадена от нея, допълни Христов.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови