Кръг от фирми за горива печели обществени поръчки лавинообразно

Кръг от фирми за горива печели обществени поръчки лавинообразно, обяви в интервю за bTV политологът Калоян Методиев. 

Той призова да се провери дали служители на тези компании са били дарители за кампанията на президента Румен Радев, когато се кандидатира за втория мандат. Методиев беше началник на кабинета на Радев в първия му мандат като държавен глава и напусна поста септември 2020 г. 

След това беше и началник на кабинета на лидера на БСП, когато тя беше министър на икономиката в кабинета „Петков“. 

Откакто на власт е служебното правителство на Гълъб Донев, той обвинява служебната власт в масови чистки по министерствата. 

"Кръгът от фирми, които печелят поръчки за горива, включва „М-форма“, „Тера корп“ и „Тера кап“, обяви политологът. По казуса имало и журналистически разследвания. 

Методиев обяви, че на 23 декември 2022 г. фирмата „М-форма“ печели обществена поръчка за 12 млн. лв. за доставка на горива на затворите в страната. „С благословията и разрешението на министъра на правосъдието Крум Зарков същата фирма печели поръчки лавинообразно“, уточни той. 

На въпроса дали в тези фирми има разпознаваеми лица той отговори: „Не зная, не успях да дочета статиите“. Според Калоян Методиев е много важно след поредните предсрочни парламентарни избори центърът на властта да се върне в парламента.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови