Бутат незаконните къщи в Ченегене скеле

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Има нужда от строителни материали в рибарското селище, съобщи неформалният кмет на селищното образувание на среща с областния управител на Бургас Павел Маринов . Водоподаването на цялата територия вече е възстановено след поройните валежи. Поправят се и щетите по пътната инфраструктура като към момента по-голяма част от пътищата са възстановени.Нужно е насипване със скална маса на още няколко места. Предстои доставката на още строителни материали. Комисия и днес прави описи на щетите по постройките. Предстоят и безплатни изследвания за хепатит.

От РДНСК – Бургас обявиха, че заповедите за премахване на постройки на територията на Рибарското селище са 252 като само една от тях все още не е влязла в сила. Издадени са предписания, с които собствениците имат възможност да премахнат сами построеното. Поканите за доброволно премахване са 221.

В Ченгене скеле вече са премахнати 107 постройки – остават 144. От община Бургас обявиха, че проект за благоустрояване на района вече е изготвен. Скоро ще се търси финансиране от капиталовата програма на общината и други източници.

Десетки процедури продължават да текат и да се подготвят и към този момент, допълниха оттам. Водят се разговори с няколко министерства и сдружения на рибари. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови