Разследващите не знаели причината за катастрофата в Крушевец

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Пиян граничен полицай уби бебе на 11 месеца, оставено от майка си в количка на тротоар. Жестоката трагедия се разигра в 9,10 часа в четвъртък сутринта в центъра на созополското село Крушевец. Само броени минути преди това животът в селището течал спокойно. Както всяка сутрин, майката Нонка Кънева разхождала бебето си в центъра. Използвала времето и да пазарува, като минавала през малката бакалия, която се намира на главния международен път, минаващ през селото. Винаги влизала в магазинчето заедно с количката. В четвъртък обаче за първи път решила да остави бебето си отвън пред вратата, защото видяла, че няма други клиенти и пресметнала, че пазаруването ще й отнеме не повече от минута. През това време автомобил "Рено Канго" връхлетял на тротоара и затиснал бебето странично в оградата на една от крайпътните къщи. Няколко метра количката с детето е била суркана между колата и оградата, докато френската баничарка се забила челно в електрически стълб и спряла. 11-месечната Красимира била буквално премазана заедно с бебешката количка. На 1 октомври детето щяло да навърши годинка.  

Зад волана на колата убиец е седял 36-годишният старши полицай от сухопътния граничен сектор в Малко Търново Костадин Стоянов. Според бащата на убитото дете Красимир Кънев граничарят е бил мъртво пиян. За това свидетелстват и още десетина души от селото, които били в центъра и видели с очите си кървавата трагедия. Освен че шофьорът е бил пиян, разследващи подозират, че той е заспал на волана. "Нямаше никаква причина колата да се качи върху тротоара. Нямаше рискова ситуация, движението по пътя беше спокойно. В един момент автомобилът рязко тръгна към срещуположното платно, пресече го и се качи върху тротоара. Помете като треска количката с бебето", разказа местен жител, който е бил на метри от жестоката катастрофа. Според неофициални данни полицаят се е движел с около 60 км/ч при ограничение 40 км/ч в населеното място. Според лекарите от Бърза помощ, които пристигнали, 11-месечното момиченце е издъхнало на място.

Пиянски запой, който е продължил цялата предишно нощ и е свършил сутринта, е причина за страшната трагедия, убедени са хората в Крушевец. Граничният полицай Костадин Стоянов бил в почивка в сряда и четвъртък. Той обаче останал в Малко Търново, защото бил поканен на рожден ден на свой колега. В компанията им са били и други гранични полицаи. Тържеството в ресторант "Резвая" в Малко Търново започнало около 20 часа вечерта в сряда и продължило до сутринта на следващия ден. Костадин Стоянов, който е от Приморско, решил да се прибере и около 7,30 часа потеглил от Малко Търново за Бургас. Пътят минава през центъра на село Крушевец, където се разигра страшната трагедия. Разследващите все още не могат да кажат каква е причината за катастрофата, която отне живота на невръстното пеленаче.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови