Киселото мляко и полицейска солидарност намалиха кръвната проба на убиеца от Крушевец

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Никой не е изненадан,че кръвната проба на граничния полицай Костадин Стоянов,който премаза малката Красимира, се оказа резултат от 2 бири.

Всички от созополското село Крушевец, обаче са възмутени от криворазбраната солидарност на колегите му гранични полицаи и органите на реда. 

Минути след нелепата катастрофа, шофьорът на колата-убиец е плътно обграден от негови колеги,които пристигат светкавично на мястото на катастрофата. Близо двайсетина яки мъжаги обграждат ошашавения граничен полицай,за да го предпазят от гнева на шокираните родители и съселяните им. От същия магазин, където е била Нонка,майката на убитата Красимира, граничните полицаи купуват промишлено количество кисело мляко и започват да тъпчат колегата си, за да разредят кръвта му и да бъдат отчетени по- малки промили. Това обаче се оказва недостатъчно и солидарните му колеги забавят кръвната проба още 4 часа. Резултатът е 0,3 промили алкохол в кръвта на Костадин Стоянов, което се равнява на 2 изпити бири.

Сега следствието и прокуратурата трябва да замажат гафа и да се борят с общественото мнение.Като начало от  Окръжната прокуратура в Бургас потвърдиха, че експертизата е готова, но категорично отказват да съобщят резултата. 

Не можем да изнесем информация за промилите защото те са следствена тайна. Наблюдаващият прокурор е преценил, че засега няма да бъдат изнесени, за да не се попречи на разследването", каза говорителят на окръжната прокуратура Красимира Кателиева. 

Наблюдаващият случая прокурор Димо Маджаров също отказ да съобщи цифрите. Той даде по-различно обяснение за решението да се пази тайна и само потвърди, че кръвната проба също е засякла употреба на алкохол от страна на водача. Прокуратурата обаче видимо не е доволна от цифрите. "Резултатите от кръвния анализ са ясни, но няма да ги изнесем. Имаме основания да считаме, че не можем да се съгласим с тях. Затова прокуратурата изиска да се назначат нови биохимични експертизи, които са по-прецизни. Но те са по-сложни и за тях се изисква повече време", коментира наблюдаващият прокурор Димо Маджаров.   

По неофициални данни кръвната проба на Костадин Стоянов е показала 0,3 промила. Именно ниският резултат е усъмнил държавното обвинение.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови