Лияна Панделиева: До гуша ми дойде да слушам как държавата трябва да спасява туризма

Уважаеми български туризъм, ти не караш хората да се чувстват желани.

До гуша ми дойде да слушам представители на туризма, които настояват държавата да ги спасява. 

Това заяви журналистката Лияна Панделиева по повод на поредните вопли на родния туризъм и заканите на ресторантьорите как ще съдят клиенти за хейт в социалните мрежи.

Ето и целия коментар на Лияна Панделиева:

Уважаеми Туризъм! 

Цялата тази работа с посрещането на гости - свои и чужди - започва от тоалетната. Не от рекламата на летището, не от офертата all inclusive, което само по себе си е невероятна глупост за страна като България, а от мястото, където очите ти светват, щото ти е олекнало и с измити ръце тръгваш по пътя си. 

Уважаеми Туризъм, 

Докато настояваш държавата да плаща по 35 евро на седалка в самолет само за организирани групи, които да пълнят безмозъчно големи хотелски комплекси и останалите туристи - цаците да ги ядат - не знаете за какво става дума. 

Докато келнери в ресторантите реват, че "тоалетната е само за клиенти", целият туристически бранш пада под сянката на гнева на всички, които пишкат в храстите! 

Една от най-големите туристически организации у нас очаква държавата да им осигури персонал, да гарантира заеми на частни фирми в туризма, да разшири крилата на сезона, да доведе още туристи (един вид да ги задължи), да открие нови самолетни линии и да рекламира за поне няколстотин милиона нашия прекрасен продукт. И веднага на преден план като пример излиза сумата срещу която се рекламира Турция. 

Добре. Да видим тази Турция. 

Обслужване. Дори да попаднете на кофти място, а ако в следващото заведение/хотел споделите за въпросния кофти опит, ще направят всичко възможно, да го заличат, ще ви черпят, ще ви накарат да повярвате, че това е било ужасно изключение.

До този момент Турция е с над 100 туристически слогана, като всеки от тях е с целева насоченост и на първо място се разпространява в социалните мрежи, а целият бизнес следва дадената насока.  

Турската държава разчита изключително много на фотографиите на любители, които във всеки момент може да са на подходящото място и да изпратят удивителен и неповторим кадър и той е публикуван с името на автора. Българският туристически бранш не желае да работи с любителите. За сметка на това няма значение колко недоумяваме от напълно лишената от мозък реклама на СПА хотел Персенк, на който е изобразена гимнастичка с лента в летящ скок, на която дори главата не се вижда. 

Уважаеми български туризъм, 

ти самият не знаеш какво да рекламираш и понеже не можеш да осигуриш предвидимо обслужване навсякъде, на първо място твоите родни клиенти ти се подиграват. 

- Ти не осигуряваш тоалетни;

- Ти не осигуряваш хигиена;

- Ти не осигуряваш подготовка на работещите в този бранш, та да не слагат цена за бучка лед в питието;

- Ти не караш хората да се чувстват желани. 

И ето тук връзката се къса изначално. Това дава правото на всеки, който иска да хейти и да се прави популярен в социалните мрежи да се хване за всеки личен казус. 

А в България е красиво, прекрасно е! Само да започнем с културата на личната хигиена, която да е достъпна за всекиго и навсякъде и веднага след това проумеем, че когато се държим мило, това ни прави желани.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови