Иван Костов иска да оправи КТБ

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Банковата система е в критична ситуация, БНБ не може да я овладее и чака следващия парламент и кабинет, обяви Иван Костов и прогнозира тежка криза преди Коледа. 

В сутрешния блок на bTV бившият премиер и лидер на ДСБ каза, че КТБ може да бъде лесно рекапитализирана с увеличение на капитала и декларира, че има план за оздравяването й. Той добави, че ако в БНБ не знаят решението, трябва да питат. В отговор на въпрос защо точно към него трябва да се обърнат, той заяви, че в ръцете му са загинали 14 банки и знае как са разграбвани след това. 

„С екипа, с който анализирахме рисковете, знаем как може да се възстанови ликвидният баланс, така че банката да посрещне натиска на клиентите си и да отвори вратите си на 15 октомври”, заяви Костов.

По думите му, ако има инвеститор с 1 милиард от Виена, както се твърди, то КТБ може да се спаси без участието на БНБ и правителството, като започнат преговори. При положение, че посоченият виенски инвеститор не съществува, или не иска да се ангажира, КТБ можела да се оздрави от държавата и БНБ с много по-малко от цитираната сума 3.7 млрд. евро. 

Той добави, че според него няма такава дупка от 5 млрд. в КТБ.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови