Денков: Лукойл не е нарушил нито един закон

"Целият ни разговор беше за това как да се включим в европейските усилия да избегнем всякакви възможности за налагане на санкции, свързани с "Лукойл" и други продукти с двойна употреба, които могат да имат военно предназначение за Русия."

Това заяви премиерът акад. Николай Денков след среща с европейския комисар по финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари Марейд Макгинес в Гранитна зала на Министерски съвет.

Денков обясни, че срещата с Макгинес е била доста дълга и ползотворна, като разговорите са били предимно за финансовите измами, прането на пари, финансирането на тероризма, спазването на санкциите срещу Русия. 

Дискусията била много интересна, като и Денков, и Макгинес говорили като партньори. Основният акцент бил как да се заздрави партньорството, за да могат да бъдат още по-полезни за избягването на финансови злоупотреби.

"Когато излезе въпросният доклад на ЕК и след това и статиите, в него няма доказателства, а предположения, внушения и всички проверки на правителството показват, че "Лукойл Нефтохим" не е нарушил нито един европейски регламент, нито един български закон и нито една митническа проверка. 

Без да има ясни доказателства, не бих искал и медиите и политиците да злоупотребяват с обвинения. Ако се намери следа за нарушения, ще бъдем ясни и прозрачни и ще го представим пред вас", коментира министър-председателят.

Денков отчете, че има заобикаляне на санкциите, което е проблем на европейско ниво, не само в България.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови