Министър Захариева сезира прокуратурата за Корал

Служебният министър на МРР Екатерина Захариева ще сезира прокуратурата за разрешителните за застрояване на 130 дка, обграждащи плажа Корал, в близост до Лозенец.

 

Това съобщи Атанас Русев, председател на сдружението "Да запазим Корал" малко след срещата с вицепремиера. По информация на сдружението строителството до плажа на Корал ще започне на 1 октомври. "В наше лице може да очаквате, че докато законът е нарушен, ще действаме за спирането на тези разрешителни", заяви още Захариева.

Захариева обяви още, че една от основните й цели по време на управлението на служебното правителство ще бъде замерването на дюните по морето на над 40 плажа, които в последствие да бъдат вписани в кадастъра. Това от една страна най-накрая ще доведе до спиране на строителството върху тях, а от друга - до повече яснота за инвеститорите къде има смисъл да разработват проекти и къде не. Върху дюни строителството е забрането и според Захариева има смисъл държавата да намери средства и да си възстанови собствеността върху тях.

Основната част от въпросните 130 декара край плажа на Корал са собственост на испанската компания "Ибердрола инмобилиария", която става собственик след няколко препродажби на имотите. Компанията има план за огромен ваканционен комплекс с 2500 апартамента според първоначалния вид на проекта. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови