И хакерите се включиха в "ало" измамите

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Хакери измислиха нов начин да крадат личните ни данни на потребителите. За целта те използват "Microsoft virus phone call”. Измамниците лъжат хората, че компютрите им са заразени с вируси и за да се отърват от тях, трябва да се обадят на спешния телефон, който им излиза в прозореца. 

За да разпространят програмите менте, самозванците създават фалшиви уебсайтове, в които се предлагат оферти за антивирусни програми на потребителите. 

Когато купувачите изтеглят програмата, започват да им излизат съобщения, че тя не може да се инсталира и да се свържат с поддръжката за повече информация. 

Когато хората се обадят на "поддръжката", те дават разрешение на хакерите и достъп до компютъра си.

Тогава започват да излизат съобщения на клиентите, че техните машини са заразени с фалшиви "вируси".

Следващата стъпка на мошениците е да уведомят потърпевшите, че трябва да плащат за поддръжка, от която нямат нужда. А това може да се окаже много доходоносен бизнес за шарлатаните, защото сумата, която трябва да плащат за "поддръжка", може да възлезе на хиляди долари годишно.

"Индустрията с онлайн поддръжка в момента в сериозна беда", коментира Джером Сегура от Malwarebytes компанията, която първа регистрира проблема.

"Има твърде много измамници, които са прекалено агресивни в достигане до хората, обаждания, онлайн реклами или фалшиви изскачащи прозорци трябва да се внимава", допълва той пред английския вестник The Guardian.

Централите на повечето измамници са разположени в Индия, като те се представят от името на Microsoft. Властите предупреждават да бъдем внимателни, когато пазаруваме в онлайн пространството, защото там има много измамници

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови