Кой ще даде един милион за Големите Български мелници

Втори опит за продажба на фалиралия гигант "Големи Български Мелници" тръгна в Бургас. Огромното предприятие, което е собственост на фирмата "Вайцман България" ЕООД отново е извадено на публична продан. Този път обаче цената му е с цели 20% по-ниска.

В момента мелницата е обявена на търг с начална цена от 663 000 евро, която е направо символична за атрактивните имоти в Северната промишлена зона. В пакет се продава цялата производствена база, заедно със силозите и административните офиси, както и земята под тях. 

Предприятието бе обявено за първи път в края на миналата година с начална цена 860 000 евро. Материалните активи на някогашната мелница сега събират прах, но са изключително атрактивни. Производствената база на дружеството се продава на търг заради непогасени кредити към банка. Всички кандидат-купувачи трябва да внесат депозит от 130 000 лв., за да участват в търга. Оферти се приемат до 25 август до 25 септември.

"Големи Български Мелници" беше най-голямото предприятие за преработка на зърно и производство на брашно. Фирмата хлопна кепенци преди близо 13 години, след като бе приватизирана. Купувачът й - българо-холандската фирма "Хелиан Индустриъл Инвестмънд" не успя да запази нито производството, нито пазарите. 

По онова време предприятието бе въвлечено и в криминална афера, след като стана ясно, че от складовете на Държавния резерв в Бургас са изчезнали 12 000 т зърно.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови