Организации в туризма искат Динкова за министър 

Организации в туризма настояват Зарица Динкова да остане министър. Това става ясно от писмо до служебния премиер Димитър Главчев от представители на туристическия бранш. 

Писмото идва след като за поста министър на туризма Главчев посочи Евтим Милошев.  

"Ние, представители на компании от България, формиращи реалния бизнес в туристическата ни индустрия, изразяваме безрезервната си и категорична подкрепа към министър Зарица Динкова“, се изтъква в писмото на бранша.  От кого е писмото? Писмото е подписано от Красимир Станчев, изпълнителен директор на „Албена“ АД, Веселин Данев, изпълнителен директор на ЛИбена България, Григор Фиданов, едноличен собственик на „Грифид Хотели“, Венцислав Танчев, собственик на Сънтурс, хотели Уейв Ризорт и Модус, както и от д-р Сийка Кацаров, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на ЕСПА. 

Аргументите им „През последните месеци заедно с министъра на туризма г-жа Динкова започнахме дългоочаквани промени в управлението на рекламата на България като туристическа дестинация, с цел да я върнем на европейската туристическа карта. 

Да продължим започнатото е изключително важно за цялата страна, но най-вече за българското Черноморие, което носи над 70% от приходите от туризъм годишно. В тази връзка за нас е изключително важно да осигурим постоянство и приемственост както и да не прекъсваме започнатите процеси и дейности", отчитат организациите.  

Според тях Динкова не само е инициирала изключително конструктивна и ориентирана към резултати комуникация с туристическия сектор в България, но също така е стартирала и участвала в много важни и дългоочаквани инициативи. В писмото си представителите на бранша изтъкват и дипломатическия опит на Динкова.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови