Езикът на омразата в Бургаска област

Доклад за оценка на предизвикателствата, които срещат етническите общности в Област Бургас във връзка с дискриминацията, нетолерантността, езика на омразата и престъпленията от омраза е достъпен на интернет страницата „Толерантност срещу омразата”.

Докладът е подготвен от екип на Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” по инициатива „Толерантност срещу омразата - прилагане ценностите на ЕС в мултикултурното общество на Бургаска област”, финансирана от Европейския съюз и фондация „Работилница за граждански инициативи”. Изразените възгледи и мнения в него са единствено на авторите и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA) или на ФРГИ. Нито Европейският съюз, нито EACEA, нито ФРГИ могат да бъдат държани отговорни за тях.

Докладът е разделен на няколко основни тематични части. Той изследва контекста и условията, в които се развива речта на омразата в Бургаска област, проучва основните „мишени” и причините, които пораждат негативизъм спрямо тях.

Въпросите в проучването бяха свързани с речта на омразата, включително и онлайн, разпознаването на жертвите и разпространителите на речта на омразата, начините за противодействие и цялостното въздействие на този феномен върху обществото.

Целият обобщаващ доклад можете да намерите ТУК

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови