1.5 млрд. рубли дължи третия фалирал руски туроператор

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Два самолета тази вечер ще превозят руските туристи на фалиралата туроператорска фирма "Лабиринт". По-рано днес част от летовниците бяха качени на друг самолет. Останалите два полета са около 23 ч. тази вечер.

Повече от 200 летовници бяха блокирани на летището в Бургас.През целия ден те се опитваха да се приберат у дома и да се свържат със своя туроператор. Полетите им обаче бяха отменени. Причината е, че туроператорът е отказал да плати чартърите на авиокомпания "Оренбург Еърпайнс".

За днес кризата с туристите ще бъде разрешена с трите алтернативни полета, обясниха от летището в Бургас.Оттам добавиха, че към момента няма струпване на чакащи руски граждани. Не е ясно обаче каква ще е ситуацията утре.

Фирма "Лабиринт" обяви фалит на 2 август. За месец това е третият руски туроператор, който фалира.Тя е свързана с руския туроператор „Идеал тур“,който остави 30 000 пътници без превоз в България, Гърция, Турция, Кипър и Испания. Летище Бургас е сред дестинациите, към които са отменени най-много полети заради  непоетите задължения от „Идеал тур“, засегнати са 34 чартърни полети и десетки са отменени. Задълженията на „Идеал тур“ възлизат на 1.5 милиарда рубли.

От Бургаската регионална туристическа камара предупреждават своите членове да бъдат много внимателни  с руските контрагенти през новия туристически сезон-2015 г.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови