Още 600 контейнера за боклуците на туристите в Бургас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

През летния сезон, когато се увеличава населението на Бургас, се увеличава с около 20-25% и генерираният отпадък, сочат данните на морската община. 

В тази връзка почистващата фирма е осигурила 2 броя сметосъбиращи машини с обем на коша 10 кубика, предвидени за централната градска част. Фирмата осигурява и още 4 броя бордови коли, които са за използване на едрогабаритни и строителни отпадъци по сигнали на граждани. 

Фирмата осигурява и 600 нови контейнера 1.1 кубични метра с капак, снабдени с педал за отварянето им. 

За съставните селища и кварталите извън града има 1000 нови кофи, които се очакват до средата на август. Ще бъдат подменени и около 250 улични кошчета за отпадъци най-вече в пешеходните зони. 

От 1 юли фирмата е създала екип от 10 човека за почистване на контейнерните площадки, а допълнително има и два дежурни екипа сметосъбирачи за събота и неделя, които са извън графика на сметозивозване на съдовете в Бургас. 

От 1 юни фирмата е с лятно работно време до 15 септември т.е от 4.00 ч. започва сметосъбирането и сметозивозването в града. То се извършва ежедневно в града, а в кварталите и съставните селища извън градската територия, е веднъж седмично.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови