Сметки за 5 лв. правят данъчните преди проверките

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Плъзналите като скакалци данъчни по заведенията на Южното Черноморие направиха ресторантьорите солидарни въпреки бясната конкуренция за всеки турист.Те разпознават дегизираните по джапанки и шорти проверяващи по поръчката, която никога не надхвърля 5 лв.  Ревизорите изчакват касовата бележка и чак тогава се представят. От няколко дни собствениците на заведения предупреждават колегите си за клиенти, които си поръчват до 5 лв.

Над 500 обекта по южното Черноморие са проверени през последните 10 дни. В крайбрежните заведения инспекторите  изискват основно договорите на персонала с работодателя. Следи се и колко часа се работи реално, заяви говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов.

Ревизорите са установили странна тенденция. След 17:30 часа касовите апарати придобиват сякаш хронично заболяване и изведнъж оборотите секват, добавя Узунов.

Данъчните служители на плажа, които по нищо не се различават от летовниците, следят дали хората получават касови бележки за наетите от тях чадъри и шезлонги. Контролират и обектите за хранене.

„Те проверяват високо оборотни обекти като например за закуски. Само при едночасово наблюдение се установи, че се прави оборот, който подават към нас за цял ден. На контрол подлежат всички търговци на храни и напитки около плажа. Данъчните ги наблюдават дори нощем“, каза още говорителят на приходната агенция.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови