Цигани опоскаха горите около Карнобат

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

От горите на Карказан баир,с които Карнобат се гордее, не е останало нищо.От години ромите секат незаконно и безогледно горските масиви, някои от които са засаждани през годините от карнобатлии. Хълмовете, които са най- южното продължение на Стара планина са обградени от всички страни с цигански махали.Мургавите секачи не се спират пред нищо.Рехави хайки и засади на контролните органи само настървяват крадците.

Успоредно със престъпното опоскване на Карказан баир, върви и ненаказаната сеч в местността Бабалията, която е съвсем близо до ромското гето.Освен общинските гори ,обект на масова сеч са и плодните дръвчета в зоната на частните лозя в града.

Агресивното обезлесяване през последните три-четири години поставя в опасност жителите на Карнобат при наводнения и природни стихии.

Според  Недко Недев, експерт по охрана на горите към Регионална дирекция по горите –Бургас общинските гори,в близост  до които има цигански махали или катуни най- често са обект на незаконна сеч. Такова е положението на горите до Средец по посока на хижа „Божура“, „Ханска шатра“ до Несебър и около Капчето в Бургас.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови