Бургаският кмет адвокат на асансьора в „Медицински център 2“

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Издирваме фирмата, която е изработила и доставила съоръжението, както и договорите за гаранционно поддържане и и техническа поддръжка и изправност. Заяви кметът на общината Димитър Николов, който отиде в „Медицински център 2“ след трагедията . По думите му, такъв инцидент за пръв път се случва. Той е разбрал, че фирмата е местна, бургаска. „Досега е нямало никакви симптоми, никакви оплаквания, от персонала на поликлиниката“, коментира той. „Странното е, че се е отворил без никаква причина. Имало е токов удар в сградата и евентуално заради токовия удар автоматиката и електрониката е дала някаква повреда и оттам жената, която е слизала с детенцето с количката в асансьора е паднала“, обясни кметът Николов. Той каза, че жената е открита късно, два пъти се е връщала линейката. „Първият път, когато е пристигнала линейката не са открили жената и се е наложило след това да я викат втори път , когато са я открили“, обясни кметът. Той бе категоричен, че трябва да се открие истината и кой е виновен за техническата неизправност, контрола и поддръжката.

51-годишна бургазлийка и едногодишното й внуче са паднали в асансьорна шахта, съобщиха от полицията. Инцидентът възникнал в Четвърта поликлиника. Жената отворила вратата на асансьора на третия етаж и бутайки пред себе си количката внучето си – момченце, се опитала да влезе в кабината, но вместо това паднала в асансьорната шахта, на тавана на асансьора. 

Жената извикала за помощ, като своевременно към мястото на инцидента се отправили два екипа от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас, съставени от спасители и пожарникари и един полицейски автопрул от Второ Районно управление "Полиция" - Бургас.

Екипите отворили асансьорната шахта на първия етаж, но констатирали че асансьорната кабина се намира на втория. В резултат на спасителните действия успели да изтеглят бургазлийката и внучето й, което било без никакви наранявания. Жената е откарана в МБАЛ – Бургас и настанена за лечение в отделение "Реанимация", в много тежко състояние, в кома.

Бургазлийката е в травматичен шок, съобщават медиците. В момента се провежда диагностично уточняване на травмите, получени след падането.  Мястото на инцидента е обезопасено, като се извършва оглед от полицейски служители от Второ Районно управление "Полиция" - Бургас. Работата по случая продължава.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови