Готвят референдум против партийните субсидии

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Политическа партия „Република БГ" внесе в Народното събрание над 372 000 подписа за свикването на референдум за отпадането на партийните субсидии. Младежи от партията с маски на жокери разиграха сценка пред Народното събрание. „Ние сме от статуквото. Получаваме и раздаваме годишно 40 млн. лв. за кебапчета и купен вот", заявиха те.

„Очаквам парламента да разкрие маската си и да подложи въпроса на обсъждане", заяви зам.-председателят на „Република БГ" Найден Кирилов при внасянето на папките. По думите му събраните подписи представляват доста хора и техния глас трябва да бъде чут. Те са против партийни субсидии, които представляват около 40 млн. лв. годишно. 

Според него партиите прикриват истинското си финансиране със субсидиите и системата трябва да се промени и да излезе на светло. „Република БГ" предлага партиите да се финансират от своите членове чрез членски внос. Също и от дарения, които да минават по банков път. "След като една формация има избиратели и поддръжници те трябва да я издържат", допълни Найден Кирилов.

 

 

Организаторите на подписката се оплакаха, че изискваните от законодателя 500 хиляди подписа за малка страна като нашата, в срок от три месеца, са "практически неизпълнимо условие". 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови