Най-добре се живее в Бургас,сочи класация

За седма поредна година Дарик радио и „24 часа” ще обявят Най-добрия град за живеене в България. Бургас води в класацията на читателите със 67 215 точки пред Стара Загора със 62 536 точки и Варна с 20 493 точки.   

 Бургас се класира на първо място в читателските класации за „Най-добър град за живеене в България“ и на “Дарик”, и на “24 часа”. Новината съобщи кметът на Бургас Димитър Николов във Фейсбук.

„Благодаря на всички, които гласуваха за Бургас в класацията “Най-добрият град за живеене в България”. Днес виждам, че печелим читателския вот и в сайта на Дарик, и в сайта на 24 часа. Това за мен е по-важната награда и знам, че тя означава много за бургазлиите от всички професии, които се раздават и работят вдъхновено за града си!“, сподели  градоначалникът. 

Тази година в класацията участват 27-те областни града в страната - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. 

Те са оценявани по 20 критерия, сред които обемът на инвестициите в инфраструктурни проекти през 2013 г. и предстоящи за реализация проекти през 2014 г.; екологично състояние на града; възможност за спорт в града; безработица; раждания и др. 

Класацията се провежда от 2007 г. Досега по два пъти победители са били Варна (2007 г., 2008 г.), София (2009 г., 2011 г.) и Бургас (2010 г., 2012 г.).

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови