Включиха парното за маймуните в зоопарка в Айтос 

Маймуните в зоопарка в Айтос живеят като царе – имат парно, хранят се със сезонни плодове и зеленчуци.

„Всичко е наред засега, зимата не е толкова студена и страшна. Както всяка година сме се запасили освен с достатъчно храна, но и с твърдо гориво, тъй като през зимата отопляваме единствено маймунките. 

Освен с твърдо маймуните са отоплявани и с парно, което работи непрекъснато. Температурата, която се поддържа при тях е минимум 18 градуса“, каза за Радио "Фокус“ – Бургас Росица Златева, управител на зоопарка в Айтос. 

"Маймуните не са затворени изцяло, винаги вътрешните има вратички са леко притворени, за да излизат, когато е по-топло или когато решат и да се разходят. В  дните, в които е сравнително топло, повечето са навън“, каза още Златева. 

Относно храненето, тя уточни, че се стараят да ги хранят разнообразно и добави, че се стараят животните да консумират повече плодове и зеленчуци. "Тук в Айтос скоро отвори врати нов магазин, откъдето ни дават бракуваните плодове и зеленчуци, всеки ден. Така че всеки ден за тях има всякакви плодове, типични за сезона“, допълни управителят на зоопарка в Айтос.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови