Психар запали два автомобила в Айтос

Трета кола е изгоряла заради пожар в контейнер за боклук

Психичноболен мъж е опожарил два автомобила в Айтос на 5 септември, съобщиха от полицията днес. 

Около 21.35 ч. на 05.09.т.г. в Районно управление – Айтос е получено ново съобщение за два горящи леки автомобила – «Порше Кайен» и «Опел Омега», първият с бургаска регистрация, а втория – бракуван /без регистрация/, паркирани на улица «Красна» срещу дом №9. 

Констатирано е, че колите са запалени умишлено, като изгорели двигателните им отсеци. По случая е образувано досъдебно производство. 

В резултат на бързите полицейски действия, предприети по «горещи следи», е установен извършителя на палежите – това е 70-годишен криминално проявен и психично болен айтозлия, живеещ на същата улица, който е задържан за срок от едно денонощие.

Пироманът направил пълни самопризнания по случаите. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на айтозлията продължава от служители на Районно управление - Айтос. 

Около 05.30 ч на същата дата в полицията е получено съобщение за горящ л.а. «Пежо 406», паркиран в непосредствена близост до горящи контейнери за смет, разположени на улица «Красна» срещу дом №12. В резултат на инцидента напълно изгоряла задната част на автомобила. 

При извършения оглед е установено, че най-вероятна причина за пожара са запалени хартиени отпадъци извън контейнерите за смет. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови