МВР съобщи кои са пострадалите от адската катастрофа в Айтос

Ето какво съобщи МВР за адската катастрофа, станала в Айтос:

На 11 септември около 12.30 ч. по айтоската улица „Хаджи Димитър” /в участъка от района на автогарата до кръговото кръстовище/, т.а. „ДАФ” с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 50-годишен несебърлия, пътяващ от Провадия към кръговото кръстовище в Айтос, поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност /повреда в спирачната уредба/, блъска последователно 32 годишна пешеходка от Айтос, пресичаща по пешеходна пътека в района на автогарата, а след това 13 моторни превозни средства, спрели за изчакване на червен светофар . 

След пътния инцидент товарния автомобил спира в ограда и магазин, разположени на ул. „Хаджи Димитър” № 4. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като първата проба е била отрицателна, но дрегера за наркотици е отчел употреба на метамфетамин. 

Водачът отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ, но въз основа на определение, издадено от Бургаски окръжен съд са взети кръвни проби за алкохол и употреба на наркотични вещества. 

От инцидента са засегнати : л.а. „Опел Вектра”, с бургаска регистрация, управляван от 78-годишен мъж от руенското село Планиница, л.а. „Ауди А 4”, с английска регистрация, управляван от 28-годишна айтозлийка, л.а. „Пежо 206”, с бургаска регистрация, управляван от 40-годишна жена от руенското село Ясеново, л.а. „Тойота Рав 4”, с търговишка регистрация, управляван от 30 годишен мъж от Търговище, т.а. „Ситроен Берлинго”, с бургаска регистрация, управляван от 50-годишен айтозлия, л.а. „Дачия Лоджи”, с бургаска регистрация, управляван от 28 годишен бургазлия, т.а. „Ситроен Джъмпер”, със софийска регистрация, управляван от 44-годишен софиянец, т.а. „Форд Транзит”, с варненска регистрация, управляван от 27-годишен мъж от с. Поройно, общ. Дулово, т.а. „Рено Клио”, със софийска регистрация, управляван от 33-годишен бургазлия, л.а. „Мерцедес С 270”, с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен бургазлия, л.а. „Фолксваген Кади”, със софийска регистрация, управляван от 35-годишен айтозлия и т.а. „Форд Транзит”, с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен айтозлия. 

От ПТП л.а. „Тойота Рав” се самозапалил, като в него загинала 28-годишна жена от Търговище, пътуваща на задната седалка. 

Пострадали са : 32-годишната пешеходка /настанена за лечение в отделение „Реанимация” към УМБАЛ – Бургас с диагноза „политравматизъм”, с опасност за живота/, водачът на т.а. „ДАФ” - настанен за лечение в хирургично отделение на УМБАЛ – Бургас с контузия в гръдния кош и фрактура на ребро, без опасност за живота/, водачът на т.а. „Форд Транзит” /настанен в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ - Бургас с контузни рани в областта на главата, без опасност за живота/, пътуващия в т.а. „Форд Транзит” на предната дясна седалка 38-годишен мъж от Айтос, настанен в отделение „Реанимация” към УМБАЛ – Бургас, с „политравматизъм”, с опасност за живота, водачът  на л.а. „Мерцедес С 270” – получил фрактура на десния глезен, настанен в отделение „Ортопедия” на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота, водачът на л.а. „Фолксваген Кади” – получил контузия на главата и гръдния кош /настанен за лечение в отделение „Неврохирургия”, без опасност за живота/ и водачът на т.а. „Ситроен Берлинго” - прегледан и освободен за домашно лечение с охлузни рани. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови