Чудотворната икона на Св. Ефрем Нови идва в Айтос

С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий на 24 октомври в навечерието на празника на Айтос, в града ще бъде посрещната голяма светиня

– икона с вградена частица от светите чудотворни мощи на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови, известен като светецът светкавица, заради бързите чудеса, които се случват на призоваващите го.

Иконата ще бъде посрещната в 9 часа в Айтос в храм „Свети Димитър” с камбанен звън и ще престои за поклонение през целия ден на православния народ. В 18 часа ще бъде отслужен молебния канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с честните му мощи.

Специално за айтозлии, на същия ден, ще бъде прожектиран безплатно филма, посветен на живота и мъченическия подвиг на свети Ефрем Нови в 19 часа в Народно Читалище „Васил Левски 1869”.

Филмът разказва за живота и дивните чудеса на един непознат светец у нас - св. великомъченик Ефрем Нови. В лентата участват десетки хора, докоснати от светията чрез чудо. Във филма ще видите уникални кадри и истории. За смисъла на живота, за докосването от божественото и промяната на живота към по-добро. 

Всичко това ще видите в новия филм на Ангел Бончев за св. Ефрем Нови. Филмът "Светецът светкавица" преобръща представите ни за чудеса и вяра!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови