Ето какви мерки ще се предприемат за безопасността в Айтос

От 27 септември, АПИ, съвместно с органите на полицията предприемат мерки за недопускане - временно оганичаване на преминаването на тежкотоварния трафик /автомобили над 12 тона/ през Айтоския проход. този трафик ще минава в посока Карнобат. 

Това ще бъде временна мярка, защото все пак сме в началото на есента и трябва да се направят проходими участъци при зимни условия. Тази временна мярка ще продължи толкова, колкото е необходимо, докато се случат дългосрочните цели, които сме си поставили на заседанието на работна група, която заседава в Община Айтос днес по обяд.

На срещата присъства и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков.

Ето какво каза зам.-министър Граматиков:

„Ние сме с вас – тук съм да им кажа това. МРРБ има експертизата, за да финализира това, което гражданите искат.

Гражданите искат обходен път. Това вероятно е най-доброто решение, но няма как да се случи с магическа пръчка. Ще се случи по правилния начин, като се спазват всички написани правила. Уверявам Ви, че сме в състояние заедно да финализираме това, което искате.

Сега трябва да не създаваме повече трудности за движението в този участък и да не застрашаваме животи. С кмета и полицията ще обсъдим начините, по които трябва да се върви бавно и напред – кой какво трябва да предприеме за в бъдеще.“

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови