Легендарният архитект Рикардо Тоскани ще има паметна плоча в Бургас (СНИМКИ и ВИДЕО)

Легендарният архитект Рикардо Тоскани , създал едни от най-красивите сгради в града ни, ще има паметна плоча в Бургас. Предложението е на Реформаторския блок и ще бъде внесено в общинския съвет, предаде репортер на Burgasdream.com.

Идеята бе представена снощи, по време на откриването на първата по рода си експозиция „Класическият Бургас“. В галерия „Георги Баев“ бургазлии и гостите на града имаха възможност да видят архивни и съвременни фотографии на 10 от най-красивите сгради, проектирани от западноевропейски възпитаници.

На събитието присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, народният представител Костадин Марков, изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов, общинските съветници от РБ Георги Митев, Тошко Иванов и Станимир Апостолов.

Името на знаменития италиански архитект Рикардо Тоскани се откроява в историята на урбанизирането и модернизацията на Бургас след Освобождението. Някои от проектираните от него къщи, като Родевата и Бозвелиевата, сега са известни ресторанти и техните собственици използват името му при рекламирането им.

Разширен видеорепортаж от събитието ВИЖТЕ ТУК!!!

Автор: Стиляна Божидарова
Снимки и видео: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови