Живко Табаков: Във визията на ул. Богориди трябва да има баланс /аудио/

Инициативен комитет, съставен от художници, архитекти и общественици настоя за запазване на автентичния вид на ул. Богориди в Бургас.

Той настоява да се премахнат сергиите с дрехи, хладилните витрини и фризери, а чадърите и тентите на заведения да бъдат уеднаквени..

Живко Табаков - председател на Постоянната комисия по туризъм в ОбС, заяви пред медии, че се е запознал от тях с мотивите на инициативния комитет.

Ето какво каза Живко Табаков: 

Мнението ми е на председател на Комисията по туризъм. Ние трябва да работим за развитието на туризма. Улица Богориди е най-туристическата улица. Ще поканим инициативния комитет, за да можем да изслушаме какви са техните цели.

На Богориди има разположени хотели, търговци, но най-важно е да изслушаме не само инициативния комитет, но и самите търговци

Богориди да се доближава до тази автентичност. Трябва да уважаваме мнението на художниците, архитектите, но и търговците.

Освен че е една автентична бургаска улица, Богориди е и търговска улица. Баланс между търговците е трудно да се постигне, защото е конкурентна средата.

Но може да има баланс – добра визия и облекчения в наемите, ако трябва. Трябва да принудим инвеститорите да реинвестират част от своите печалби. По отношение на визията – да се проведе дебат между община Бургас, живеещите на Богориди, както и тези които развиват бизнес. Не трябва да притискаме бизнеса. Ще инициираме още дебати.

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ЧУЙТЕ В ЗВУКОВИТЕ ФАЙЛОВЕ ПО-ДОЛУ!

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови