Вижте кои междублокови пространства благоустрояват в Меден рудник

Извършва се благоустрояване на две междублокови пространства в ж.к. „Меден рудник”. Това съобщи инж. Чанка Коралска, зам.-кмет по строителство в община Бургас, цитирана от Фокус. 

Сред приоритетите на община Бургас за следващите две години са междублоковите пространства и основно тези в жк „Меден рудник”, централна градска част и жк „Възраждане”. 

„В тази връзка се изпълняват няколко обекта, единият, от които е пространството, което е заключено между блоковете 446, 447, 448, 452 в ж.к. „Меден рудник”. Там ще се обособят нови детски площадки, фитнес на открито, ще се изградят кътове за отдих, много нови паркоместа, рехабилитация на съществуващи паркинги, изграждане на нови паркинги и реконструкция на улиците, които са за достъп до тези междублокови пространства”, обясни тя. 

Подобна мащабна реконструкция ще се изпълни и между болкове 440 и 444. „Там отново е предвидено да се изградят две детски площадки, спортна площадка, пространство за тенис на маса, бадминтон, кътове за отдих и много крайулични паркинги и реконструкция на околните улици”, поясни зам.-кметът. 

Инж. Коралска посочи, че реконструкция се извършва и на ул. „Кооператор”, която е една основна артерия за „Меден рудник”. Тя уточни, че срокът за благоустрояванията на двете междублокови пространства в жк „Меден рудник” е април на 2017 г.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови