Неизвестна фирма - партьор по европейски проект, разпали страстите в Бургас

Неизвестна фирма, регистрирана в детската градина в Крайморие разпали днес страстите в Общински съвет – Бургас.

Местният парламент трябваше да даде съгласието за реализиране на европейски проект, което да бъде удостоверено с решение. Става дума за 

проект за техническа помощ по програмата за „Морско дело и рибарство“, касаещ най-вече рибарското селище Ченгене скеле. Финансирането почти 50 хил.лв.

Партньори по проекта са общините Бургас и Камено, Сдружение „Морски сговор” и  ЕТ „Оазис-Савов-Султанка Савова“.

Разприте в Общинския съвет бяха предизвикани точно заради частната фирма – едноличен търговец.

Адресът по регистрация на ЕТ „Оазис-Савов-Султанка Савова“ е Област: Бургас, Община: Бургас, гр. Бургас-8000, ул. Вълнолом 5A , ж.к. Крайморие. А това е точно адресът на детската градина.

Фирмата няма пулбикувани финансови отчети. Според търговския регистър дейността й е – хотелиерство, ресторантьорство, таксиметрови услуги, търговия с промишлени и хранителни стоки.

Любопитен факт е, че е регистрирана по ЗДДС на 29 декември 2016 г. – условие задължително за участие в европески проект.

Зам.-кметът Руска Бояджиева обясни пред Общинския съвет, че програмата изисква да има събенефициенти и съобразявайки се с необходимите условия за адресна регистрация, едва са намерили фирма.

Ето какво обясни зам.-кметът Руска Бояджиева:

Проектът е по мярка 4.1 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“ на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 на част от територията на общината, а именно: квартал „Крайморие“, включително селищно образувание за рибностопански дейности „Ченгене скеле“, ж.р. Меден Рудник, землищата на съставни селища Извор, Маринка, Димчево и Твръдица.

Допустими кандидати по мярка 4.1 са местни партньорства, които представляват неформални обединения за реализиране на съвместни дейности, в които участват:

- Община или обединение на общини;

- Юридическо лице, регистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел;

- Лице, регистрирано по Търговския закон или Закона за кооперациите;

- Физически лица.

В местното партньорство участват задължително най-малко един партньор община, юридическо лице, регистрирано по ЗЮЛНЦ и лице, регистрирано по Търговския закон, като водещ партньор е общината, която кандидатства и получава финансова помощ.

Предвид специфичната подкрепа, която осигурява мярката, предлагаме местното партньорство, с което Община Бургас ще кандидатства да включва:

- Община Бургас – водещ партньор

- Община Камено 

- Сдружение „Морски сговор”(лице, регистрирано по ЗЮЛНЦ) - партньор, представляван от Димитър Янчев – председател на Управителния съвет;

- ЕТ „Оазис – Савов – С. Савова” – партньор, представляван от Султанка Савова.

Безвъзмездната финансовата помощ по тази мярка е в размер до 48 895,75 лв. и е 100% от общите допустими разходи за дейности.

Текст и снимка burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови