LED осветление за над 5 млн. лв. в три бургаски комплекса

LED лампи ще осветяват три от бургаските комплекси - "Славейков", "Зорница" и "Изгрев".

Ще бъдат демонтирани всички стари осветителни тела с натриеви лампи високо налягане 70, 100 и 150 W. На тяхно място ще се поставят съвременни улични осветителни тела с енергоефективни осветители с LED модули 85W и 55W, съобщи burgasnews.com. Те ще бъдат с дълъг живот на експлоатационна годност.

Това е част от обществената поръчка на общината за 5 066 484 лв., без да се включва ДДС. Тя е разделена на три отделни позиции, всяка за конкретния комплекс. Прогнозната стойност за подмяната на осветителните тела в "Зорница" е  87 6941 лв., за "Изгрев" е 1 049 125 лв. и за "Славейков" е 3 140 416 лв. Всички цени са без ДДС.

Освен тази подмяна ще бъдат премахнати старите амортизирани стълбове, включително и конзоли за улично осветление. Целта е да се оптимизира осветителната уредба, необходима за намаляване на инсталираната мощност. Същото се отнася за кабелната мрежа, захранваща уличното осветление, актуализацията на старите табла с качествени разпределителни табла с 10 години гаранция на кутията.

Срокът за подаване на оферти е 27.02., като те ще бъдат отворени на следващия ден в 10.00 ч. в общината. Предвижда се реализирането на поръчката да стане в рамките на половин година.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови