Бургас привлече дори варненци през почивните дни

Тридневният уикенд се оказа печеливш за родните хотелиери по морето, за разлика от друг път, когато дългата ваканцията по празниците бе предпочитана за почивка в Гърция или Турция.

След продължителната и мразовита зима хиляди българи предпочетоха да прекарат трите почивни дни на морето у нас. Въпреки че температурите на въздуха и на водата са далеч под подходящите за плаж, пясъчната ивица на Бургас бе препълнена. Какъв заряд дава морето и ще можем ли да си го позволим това лято?

Този уикенд плажът край Бургас бе почти толкова населен, колкото е и през лятото. Много българи избраха почивката край морето, макар и през март. Като това семейство от Пазарджик. 

"Символ на вдъхновение, идвам и се зареждам.В момента сме гости на Бургас и се чувстваме прекрасно", казва Венелина Бодурова от Пазарджик. 

"Това да се наслаждаваш на безкрайното море и да му се радваш и да забравиш всички задачи, които предстоят за решаване е удоволствие. Едно пълно разпускане и зареждане за решаването им, а те не са малко", казва Георги Бодуров от Пазарджик.

Зареждане с позитивна енергия на брега търсят дори гости от Варна. Няколко семейства с малки деца бяха предпочели плажа на Бургас пред родната си Варна.

Все още морската вода е с температура между 5 и 7 градуса, а морският бриз пронизва. Въпреки това усещането за идващата пролет е все по-силно и ободряващо. В това се убедиха и поморийци, които посрещнаха стотици гости през трите почивни дни.

Оказва се че и това лято се очаква един силен туристически сезон по родното Черноморие. Интересът към ранните записвания тази година е изключително висок и затова вече трудно могат да се намерят места в хотелите на първа линия.

"Всички хотели, които са до крайбрежието вече са продадени и има спиране на продажбите/ и сега започват и хотелите, които са на втора линия да подбират дали да продължат тези ранни записвания или не", обяснява Георги Николчев, председател на Асоциацията "Собственици в туризма". 

И все пак до края на март макар и трудно, има шанс да получите отстъпки в цената до 10 % за лятната си ваканция. Така ще успеете да компенсирате по-високите цени за нощувка, които повечето хотели вече обявиха.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови