ОЗБГ организира протест в защита на Михаил Цонков

Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ организира мирен протест в защита на Михаил Цонков. 

Митингът ще се проведе на 21 март от 15 ч пред Съдебната палата в Бургас.

Припомняме, че Цонков получи призовка от Труция преди месец, привлечен като обвиняем за прострелването и смъртта на турски бракониер преди 8 години.

Това дело се води на територията на България и приключи с оправдателна присъда.

Ето какво пишат от ОЗБГ:

Ще допуснем ли отново намесата на една чужда държава във вътрешните работи на България и в частност на българското правосъдие? Измина месец, откакто бе връчена призовка на граничарите, които защитиха границата на България и Европейския съюз. Ще позволят ли българските институции да бъдат предадени на турски съд техни доблестни служители, след като самите институции през 2009 г. се произнесоха с оправдателна присъда по случая Михаил Цонков?

Затова апелираме, всички родолюбиви българи на 21 март в 15.00 часа пред Съдебна палата в гр. Бургас, при връчването на обвинителния акт от турски съд, да изразим своята подкрепа в защита на Михаил Цонков и неговите колеги.

СПАСЕНИЕТО Е В ОБЕДИНЕНИЕТО! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

* * * * * * * * * * * * *

На 21 март 2017 г. от 15:00 часа пред Съдебната палата в град Бургас, ще се проведе мирен протест в подкрепа на българина Михаил Цонков и колегите му, които защитиха българската граница от турски бракониери.

Историята

Случката е от юни 2008 г.

След сигнал за пресичане на държавната граница от страна на турски бракониери, служители на Гранична полиция бяха изпратени да обезвредят нарушителите.При срещата, те оказват съпротива, въпреки че полицаите са се легитимирали на три езика и са възпроизвели предупредителни изстрели. 

"Имаше опити от турските граждани да ни отнемат оръжието. На мен лично ми захванаха автомата, издърпва, другият ме рита докато му слагам белезниците, падам на земята. В самото боричкане пролетяха изстрели. Аз в първия момент дори не знаех, че е от моя пистолет", разказва тогава Михаил Цонков.

След изстрелите е ранен един от турските бракониери. По пътя за болницата, той умира в линейката.

Текст burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови