Купете си боядисано яйце от благотворителен базар в Бургас

В Бургас се провежда благотворителен базар в помощ на деца от институциите в областта. Благотворителната инициатива се провежда в дните до Цветница, дни преди Великден. 

Десетки бургазлии се събират пред изложените сергии на площад “Тройката” в Бургас, където са представени различни изделия и подаръци ръчна изработка.

Темата на базара е Великденска, като доброволците зад сергиите коментират, че интересът е огромен. По думите им базарът се провежда за десета поредна година като предметите в него са тематични за предстоящия празник – Великден. 

От яйца с различни рисунки по тях до свещички, различни украшения и играчки за дома. Цените варират от 2 до 20 лева в зависимост от сложността на изработката. Изложените предмети са изработени предимно от майки доброволци от Фондация “Движение на българските майки” с помощта на възпитаници от бургаските училища. 

Целта на благотворителния базар е да се съберат финансови средства в помощ на деца от институциите някои, от които Дом за медико социални грижи за деца “Вяра, Надежда и Любов” по познат като Дом майка и дете, също така деца от Центъра за обществена подкрепа. 

Доброволците, които продават изкусно изработените изделия споделиха, че се очертава да бъде събрана голяма сума, защото бургазлии са много активни в закупуването на великденски подаръци от благотворителната сергия. Голяма част от ръчно изработените предмети са вече продадени. Базарът ще бъде отворен до 9 април, неделя, до 19:00 часа включително.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови