Със зелен пояс ще борят наводнения в Долно Езерово

Община Бургас има удоволствието да ви покани на демонстрационна дейност, която ще се осъществи на територията на квартал “Долно Езерово”, с цел  ограничаване на негативните последици от зачестилите през последните години наводнения.

В рамките на събитието се предвижда да бъде изграден зелен пояс от влаголюбиви дървесни видове, който по естествен начин да спомага за неутрализиране на неблагоприятния и разрушителен ефект на природната стихия. 

Събитието е част от изпълнението на проект  “RESILIENT EUROPE” („Aдаптивна Европа“),  който се осъществява с финансовата подкрепа на програма за междурегионално сътрудничество URBACT III,  съфинансирана от Европейския съюз, в който Община Бургас си партнира с 10 европейски града, обединени от общата цел да се подобри „гъвкавостта“ и способността на градовете да реагират и да се адаптират към съвременните предизвикателства, свързани с климатичните промени, социалното сближаване, градската среда. 

Събитието ще открие г-жа  Руска Бояджиева, зам.-кмет „Европейски политики, околна среда“ към Община Бургас на 19.04.2017 г. от 11:00 ч. в градинката пред църква „Рождество Богородично“ на ул. „Петко Д. Петков“ в квартал „Долно Езерово“.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови