Ад на Крайезерна, тапа от ТИР-ове /снимки/

Страшно задръстване става на ул „Крайезерна“ в Бургас, където в момента тече ремонт с пълна пара, видя екип на burgasdream.com.

Колона от ТИР-ове се точи към пристанището. В обратна посока пък тежкотоварните камиони са примесени с леки автомобили. Тапите са и от двете страни на тесния път. Често движението спира. Дупките в асфалта са като кратери.

В същото време батери, булдозери, фадроми и самосвали са струпани в пътното платно, което се разширява. Складирани са и оргомни тръби за вкарване на подземните комуникации.

Припомняме, че дейностите са част от проекта „Обновяване на градската жизнена среда в Северната промишлена зона и южна промишлена зона“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Проектът е сложен, тъй като включва преместване на много подземна комуникация, включваща и газопровод и водопровод. Проектът за "Крайезерна" е с продължителност 24 месеца. Улицата ще бъде дълга 3 километра, а заедно с рехабилитацията и разширението на участъка там ще бъдат преместени 2130 метра газопроводна мрежа, 2484 метра водопроводна, ще бъде изградена дъждовна канализация за отводняване на пътя. 

По цялото продължение на „Крайезерна" ще бъдат монтирани 93 стълба за улично LED осветление. От общината обявиха, че с това ще се сложи край на тапите от една страна, а от друга, проектът е от изключително значение за инвестиционния облик на Бургас.

Стойността на проекта е над 14,5 млн. лв. Изпълнител е Консорциум „Пътни строежи 2001 Бургас Крайезерна“ ДЗЗД, съставено от „Пътни строежи2001“ АД, „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, австрийската фирма „Битумина“ ГмбХ и бургаската „Даскон“ЕООД.

Текст и снимки burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови