Паркирани ТИР-ове задръстват движението до Кроношпан

Председателят на ОбС Костантин Луков е атакуван с писма, които са почти с еднакво съдържание. Разликата е само в имената на авторите и датите.

В писмата се обяснява, че пред завод Кроношпан често паркират ТИР-ове, това пречи на движението и се създава опасност от пътни инциденти, оплакват се авторите,

съобщи BurgasNews. 

Някои от тях дори питат дали общината им е издала разрешително за паркиране там. „Разрешението за спиране и задръстване на движението, издадено от общинския съвет ли е или камионите, които чакат да влязат в завода, незаконни си спират там?“, пита Маринов – автор на едно от писмата. От Луков дори се иска „да вземе нужните мерки и да спре тази порочна практика, преди да е станало ПТП с фатални последици“.

„Няма как еднолично да спра паркирането на ТИР-овете пред Кроношпан. Има комисии в ОбС, които отговарят за това. В правомощията ми е, и ще го направя, да отправя питане до кмета на сесията на 30 май до колко може да се ограничи спирането точно пред завода“, каза за BurgasNews председателят на ОбС Костантин Луков. То уточни, че тук от едната страна на пътя има забрана да се спира и затова камионите паркират пред завода. Но повече от тях действително са МПС-та, които влизат служебно в предприятието.

„Въпросът не може да се реши само от общината, защото тук правомощия да упражнява контрол има пътна полиция. Въпреки това, което зависи от мен, ще го поставя на вниманието на администрацията“, добави още Луков.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови