РИОСВ-Бургас търси най-яките екоинициативи

РИОСВ-Бургас кани всички детски градини и училища, общини, туристически информационни центрове, екоклубове и природолюбители от региона, да организират подходящи инициативи за отбелязване на Международния ден на биологичното разнообразие - 22 май.

Идеята е през предстоящия туристически сезон, да се научим да пазим природата чиста.

Вашите идеи и екоинициативи с текст и снимки ще очакваме да споделите до 31.05. на е-поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или  в нашата Фейсбук страница. При желание от страна участниците инициативите ще бъдат отразени в доклада на България на страницата на Конвенцията за биологичното разнообразие. Най-активните участници ще получат грамоти от Регионалната екоинспекция.

22 май е обявен от Организацията на обединените нации (ООН) за Международен ден на биологичното разнообразие с цел повишаване на информираността за проблемите и заплахите към биоразнообразието и за осигуряване на подкрепа за неговото опазване и съхранение. Празникът се чества от 1993 г., когато влиза в сила Конвенцията за биологичното разнообразие.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови